Kilpailuohjeet

Kilpailuohejiden alta löytyvät kilpailijoita sekä huoltojoukkoja koskevat tiedot.
Huom! Tarkempia tietoja päivitetään sitä mukaa, kun asiat varmistuvat. Mikäli et vielä tässä vaiheessa löydä etsimääsi, ota yhteyttää sähköpostitse osoitteella smkll2015@imatranurheilijat.fi.

Aikataulu

Katso alustava aikataulu sivulta Aikataulu.

Ensiapu

Ensiavun päivystystila stadionilla, ambulanssissa.

Huoltajaliivit

Huoltajaliivit voi noutaa kilpailukansliasta kuittausta vastaan. Liivit jaetaan seuroittain siten, että neljää hiihtäjää kohti annetaan yksi liivi. Jos hiihtäjiä/seura on enemmän kuin 20 jaetaan seuralle 6 huoltajaliiviä. Palauttamattomasta huoltajaliivistä peritään 50 euron maksu. Huoltajaliivit käytössä vain lauantain sprinteissä, ei KLL kisoissa.

Huoltokopit ja myyntipaikat

Katso huolto- ja voitelukoppien varaustiedot sivulta Info /  Huoltokopit ja myyntipaikat.

Joukkueenjohtajien kokoukset

Perjantaina klo 19:00 ja lauantaina klo 19.15, Imatran Kylpylä, Purjekuja 2, 55420 IMATRA (noin 2 km päässä stadionilta)

Kartat

Katso latu- ja opaskartat sekä latuprofiilit sivulta Info /  Kartat.

Keskeyttäminen

Keskeyttäneen kilpailijan on ehdottomasti ilmoittauduttava maalitoimitsijalle ensitilassa.

Kilpailukutsu

Katso kilpailukutsu sivulta InfoKilpailukutsu.

Kilpailukeskus- ja kanslia

Kilpailukeskus sijaitsee hiihtostadionilla Aviasport areenan yhteydessä. Osoite on Ottelukatu 9, 55420 IMATRA. Opastus 6-tieltä. Katso kilpailukeskuksen sijainti karttapalvelusta.

Kilpailukansliaan on oma sisäänkäynti jäähallin puolelta pääsisäänkäynnin lisäksi. Kilpailukanslia on avoinna pe klo 14:00-21:00, la 7:30-18:30, su 7:00-16:00.
Kilpailukansliasta on saatavissa kilpailijanumerot, muu kilpailijoiden ja huoltajien materiaali, VIP-liput, ajoluvat sekä tiedotusvälineiden edustajien lehdistökortit yms.

Kilpailusarjat ja -matkat

 • Lauantai 21.2.2015 klo 9:00 Nuorten SM-sprintti, St1-cup ja Nuorten Cup
  • 1.2 km: M20, M18, M16, N20, N18, N16 (Sarjassa M16 ja N16, voivat hiihtää vain -99 ja -00 syntyneet)
  • 16-sarjoissa hopeasompakaaviolla karsinnan jälkeen 30 parasta suoraan finaaleina (E-A).
  • 18/20-sarjoissa karsinta, joista 30 parasta FIS:n kaaviolla jatkoon (alkuerät, välierät ja A-finaali).
 • Sunnuntai 22.2.2014 klo 9:00 KLL:n mestaruuskilpailu, St1-cup ja Nuorten Cup
  • 5 km: M20, (s. 95) M18, M17, M16, M15
  • 3 km: N20 (s. 95), N18, N17, N16, N15, N14, N13 (s. 02), M14, M13 (s. 02)

Kilpailunumerot

Kilpailunumerot lauantain karsintahiihtoon ja sunnuntain kilpailuun noudetaan kilpailukansliasta. Huom! Sunnuntain numerot jaetaan vasta sunnuntaina! Lauantaina karsintahiihdon jälkeen jaetaan 30 nopeimmalle uusi rinta- ja reisinumero. Reisinumero kiinnitetään oikeaan reiteen. Numerot noudetaan lähtöalueelta. Sprintin erävaiheen numerot palautetaan vasta silloin, jos kilpailija karsiutuu jatkosta ja putoaminen on vahvistettu. Kadonneista numeroista veloitamme kilpailijan seuraa 50 €/kappale.

Kukitus ja haastattelut

SM-sprinttimitalistien kukitus stadionalueella heti tulosten selvittyä. Mitalistien haastattelut lauantaina heti virallisen palkintojenjaon jälkeen Avia sport areenalla.

Ladut

Kartat kilpaladuista ja profiileista ovat nähtävissä sivulla latu- ja opaskartat. Latuihin voi tutustua perjantaina klo 14 – 18 ja lauantaina klo 18 – 20. Kilpailijoiden on noudatettava virallisia harjoitusaikoja. Kilpailuiden aikana ladut ovat vain kilpailijoiden käytössä. KILPALADUT SULJETAAN 15 MIN ENNEN ENSIMMÄISTÄ LÄHTÖÄ! Verryttelylatu alkaa suurhallin pohjoiskulmalta ja ulottuu Imatran kylpylälle asti, ollen n. 3 km suuntaansa. Latu on merkattu maastoon.

Lehdistötila ja haastattelut

Avia Sport Areenalla (suurhallilla). Käynti pääovesta opasteiden mukaan.

Liikenne ja pysäköinti

Kisapaikalle on opastus VT-6:lta ns. Korvenkannan liittymästä (Nesteen liikenneasema). Joitakin lähestymisopasteita on 6-tien varrella molemmista suunnista. Ottelukadun Avia Sport Areenan pihalla (kilpailijat, huoltajat ja matkailuautot) sekä Jäähallin ja Avia Sport Areenan välissä olevalla alueella on lisäpaikoitus. Liikenteen ohjaajien ohjeita on ehdottomasti noudatettava.

Kilpailupaikalle tullessa kilpailija saa kisakansliasta lippupaketin, jossa on kilpailija-, huoltaja- sekä paikoituslippu. Liput ovat käytössä perjantaista sunnuntaihin. Alueella liikuttaessa kilpailijakortti, numero- tai huoltajaliivi on oltava aina mukana ja näkyvillä. Paikoituslipulla kilpailija pääsee jäähallin kilpailijapaikoitukseen.

Asuntoautoille on oma maksullinen paikoituslue aivan kilpailukeskuksen vieressä sijaitsevalla leirintäalueella. Paikoitusalueella on sähköt. Suihkutilat löytyvät viereisistä Aviasport Areenan tiloista. Hinnat: 25 €/1 yö, 35 €/2 yötä ja 45 €/3 yötä. Varaukset ja tiedustelut sähköpostitse osoitteeseen smkll2015@imatranurheilijat.fi tai paikan päältä kilpailukansliasta. Saat varausvahvistuksen yhteydessä maksutiedot sekä ohjeet saapumisen ja pysäköinnin osalta. Saapumisen sujuvuuden varmistamiseksi toivomme, että varaatte ja maksatte asuntoautopaikan ennakkoon.

Lähtöarvonta ja arvontaryhmät

La 21.02.2015 – Nuorten SM-sprintit

M/N 20 Sprint – Lähtöjärjestys

Sarjan lähtöjärjestys muodostuu alla kuvatun mukaisesti.

 1. FIS Sprint -pisteitä saaneiden kilpailijoiden ryhmä muodostavat 1. lähtöryhmän
  • 1. lähtöryhmän kilpailijat lähtevät pisteidensä mukaisesti, nousevassa järjestyksessä
 2. Kaikki loput kilpailijat muodostavat 2.lähtöryhmän
  • 2. Lähtöryhmän kilpailijat starttaavat arvotussa lähtöjärjestyksessä

M/N 18 Sprint – Lähtöjärjestys

Sarjan lähtöjärjestys muodostuu alla kuvatun mukaisesti.

 1. FIS –pisteitä (Sprint / Distance) saaneiden kilpailijoiden ryhmä muodostavat 1. lähtöryhmän.
  • 1. lähtöryhmän kilpailijat lähtevät pisteidensä mukaisesti, nousevassa järjestyksessä.
 2. Kaikki loput kilpailijat muodostavat 2.lähtöryhmän
  • 2. Lähtöryhmän kilpailijat starttaavat arvotussa lähtöjärjestyksessä

M/N 16 Sprint-karsinta – Lähtöjärjestys

Sarjan M/N16 sprintin kaikki ilmoitetut kilpailijat muodostavat yhden arvontaryhmän. Lähtöjärjestys määräytyy arvonnan perusteella.

Su 22.02.2015 – 3 km ja 5 km

Kunkin sarjan osalta kaikki kilpailijat kuuluvat samaan arvontaryhmään ja lähtöjärjestys määräytyy arvonnan perusteella.

Löytötavarat

Mahdolliset löytötavarat voi kilpailuiden aikana toimittaa kilpailukansliaan. Tapahtuman jälkeen kadonneita tavaroita voi tiedustella kilpailusihteeriltä.

Organisaatio

SM / KLL 2015 kilpailuorganisaatio löytyy kohdasta yhteystiedot.

Palkintojenjako

Palkintojenjako tapahtuu Avia Sport areenalla (kts aikataulu). Sprintissä palkitaan kuusi parasta ja KLL-mestaruushiihdoissa kahdeksan parasta.

Poolialue

Poolikopin varanneet saavat avaimet ja ajoluvat (2 kpl) saa kilpailukansliasta. Ajoluvat annetaan Hiihtoliiton ao. lupia vastaan. Poolialueella paikoitus ohjeen mukaan. Huoltajan on otettava yhteys poolivastaavaan, kun huoltotila on siistittynä tarkistusta varten. Tarkistuksen jälkeen avain palautetaan kilpailutoimistoon. Palauttamattomasta avaimesta veloitetaan 50 €.

Pukeutumis- ja peseytymistilat

Kisakeskuksesta löytyy pukuhuoneet, joissa suihkut ja WC:t.

Ruokailu

Kisa-alueella on kisaravintola ja useita kahvi-, mehu- ja makkaranmyyntipisteitä. Katso tarkemmat ruokailuvaihtoehtojen tiedot sekä varausohjeet sivulta ruokailu.

Suksien merkkaus

Suksia ei merkata.

Tulospalvelu

Kilpailujen tulokset laitetaan näkyville heti kunkin sarjan päätyttyä tulostauluille. Tulokset ovat nähtävissä myös verkkosivuilla välittömästi kilpailujen päätyttyä. Online-seuranta on käytössä.

Varusteet

Lämmittelyasut riisutaan lähtöpaikalla numerolla merkittyihin pusseihin, jotka haetaan itse lähtö alueelta kilpailu suorituksen jälkeen.

Yleinen voitelutila

Yleinen voitelutila 10 €/ päivä. Voitelutilan voi lunastaa kisakansliasta (maksu vain käteisellä).

Mainokset